Lidt om mine dukker

Mit navn er Helle og det er mig, der er kvinden bag hjemmesiden....og dukkerne.

Min farmor lærte mig at sy, strikke og hækle da jeg var barn. 

Nu gør jeg brug af disse egenskaber, når jeg skaber mine dukker.

Jeg startede med at sy dukker til mine børnebørn, og da jeg oplevede deres glæde ved at få en dukke der lignede dem selv, har jeg fået lyst til at glæde andre børn med det.

I dag kan man købe alle mulige slags legetøj, men at skabe en dukke helt fra bunden, bruge gode bløde materiale og fylde dukken med det varmeste uld og siden lave tøj, der passer lige nøjagtig til dén, det er noget helt særligt. Det mærker man, når man oplever glæden fra den der får dukken.

Jeg syr dukkerne efter Steiner principperne, hvor dukkerne skal have en neutralt udtryk, så det sætter gang i børnenes fantasi. Jeg har dog valgt at tilføje en lille næse og en navle. Nogle af dukkerne, primært til de lidt større børn, har også små øre.

Dukkerne er syet af trikot, som er øko. mærket. De er fyldt med 100% ren uld, der ligeledes er øko. mærket. Ulden gør dukken dejlig varm at holde i sine arme.

Tøjet er syet i bomuld, jersey og velour. Alle stoffer er i gode kvaliteter, men er ikke nødvendigvis øko.mærket. For mig er det vigtigt at anvende materialer, der er gode og bløde at nusse i for de børnefingre.

Håret er sat fast på en lille hæklet hue. Det er enten lavet af uld eller Dolly Mo dukkegarn. Dolly Mo dukkegarn kan redes let.

Dukkernes kinder er farvet med bivoks.

Jeg lægger virkelig mange tanker, energi og kærlighed i hver enkelt dukke. Derfor er det oså en naturlig afslutning, at jeg altid ender med at give mine dukker navne, når de er færdige.

 

Kh Helle

 

Del siden